Francuskie koperty z warzywami

Dodaj też czosnek i ser feta!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Francuskie koperty z warzywami Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • gotowe ciasto francuskie (świeże lub mrożone, 42 dag)
  • papryka czerwona
  • papryka zielona
  • średniej wielkości por
  • 4 łyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 15 dag twardej fety
  • jajko
  • czarnuszka do posypania
Przygotowanie:

Zobacz przepis na francuskie koperty z warzywami!

  1. Ciasto mrożone pozostaw na 2 godziny w temperaturze pokojowej, by rozmarzło.
  2. Paprykę przekrój na pół, usuń nasionka i białe błonki, pokrój w kostkę.
  3. Por oczyść, pokrój w półkrążki.
  4. Paprykę i por przesmaż na oleju.
  5. Dodaj posiekany czosnek, przesmaż, przestudź.
  6. Wymieszaj z pokruszoną fetą.
  7. Ciasto pokrój na 12 równej wielkości kwadratów.
  8. Na każdym połóż porcję farszu.
  9. Rogi ciasta zbierz do środka, lekko posmaruj jajkiem, zlep.
  10. Wierzch posmaruj jajkiem, posyp czarnuszką.
  11. Piecz około 20 minut w 210°C.

Zobacz więcej pomysłów na dania wegetariańskie:

Jak zrobić kotlety z jajek?
Omlet ze szpinaku
Tort naleśnikowy z warzywami
Ravioli ze szpinakiem
Babeczki z kaszą gryczaną

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)