Francuska zapiekanka warzywna

Pyszne, zapiekane warzywa smakują nam zawsze i wszędzie. Zobacz, jak przygotować zapiekankę warzywną po francusku!

DRUKUJ PRZEPIS
Francuska zapiekanka warzywna
STOCKFOOD/FREE
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 cukinie
  • 2 bakłażany
  • 5 ziemniaków
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • 1 por
  • 5 pomidorów
  • 2 papryki
  • oliwa z oliwek
  • zioła
  • sól
  • pieprz
Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Cukinie, bakłażany, pomidory, obrane ziemniaki, cebule, marchewki i por pokrój w talarki. Paprykę pokrój w paski, usuń nasionka.
  2. Żaroodporne naczynie natłuść oliwą. Układaj w nim na przemian warstwy warzyw, przesypując je ziołami i przyprawami. Skrop odrobiną wody i oliwą, przykryj. Piecz ok. 45 min w 200 st. C.
  3. Potem zdejmij pokrywkę i całość piecz jeszcze 15 min. Pod koniec zapiekania potrawę możesz posypać startym żółtym serem.
  4. Zapiekanka warzywna smakuje również wyśmienicie z sosami, np. salsą.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)