Faszerowana papryka z wołowiną

Pikantne danie!

DRUKUJ PRZEPIS
Faszerowana papryka z wołowiną
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 60 min
Ilość kalorii: 410 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 2 duże kolorowe papryki
  • 50 dag mielonego mięsa wołowego
  • 2 cebule
  • jajko
  • 2 łyżki posiekanych kaparów
  • 4 łyżki tartego parmezanu
  • czubata łyżeczka musztardy
  • łyżeczka soli ziołowej
  • mielony pieprz
  • 1/2 łyżeczki mielonej ostrej papryki
  • olej
  • 2 łyżeczki orzeszków piniowych
Wołowina po meksykańsku - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Cebulę pokrój w drobną kostkę, przesmaż na oleju. Dodaj mięso i smaż 10 minut, cały czas mieszając. Zestaw z ognia, dodaj kapary.  Wymieszaj z jajkiem i musztardą. Masę dopraw solą ziołową, pieprzem, papryką.
  2. Papryki przekrój na pół, usuń nasiona, opłucz. Nafaszeruj mięsną masą. Ułóż w naczyniu żaroodpornym, polej kilkoma łyżkami oleju.
  3. Piecz 40 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 190 st. 5 minut przed końcem pieczenia posyp orzeszkami i parmezanem.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)