Dyniowe placki z ziemniakami

Jeśli jesteś fanką placków ziemniaczanych, na pewno polubisz nasze dyniowe placuszki!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Dyniowe placki z ziemniakami
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 35 min
Ilość kalorii: 300 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 4 średniej wielkości ziemniaki
  • 40 dag miąższu dyni
  • 2 jajka
  • 4 łyżki mąki kukurydzianej  
  • szczypta kurkumy
  • sól
  • pieprz
  • olej
Placki z dyni z przyprawami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
1. Obrane ziemniaki i dynię (pozbawioną wcześniej pestek) zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
2. Do warzywnej masy dodaj jajka, mąkę i po szczypcie przypraw.
3. Wymieszaj dokładnie składniki.
4. Na patelni rozgrzej sporą ilość oleju.
5. Łyżką kładź placki i smaż je na niedużym ogniu przez 2–3 min z każdej strony.
6. Zdejmij placki z patelni, osącz na papierowych serwetkach z nadmiaru tłuszczu.

Przepis z "Przyjaciółki"
DRUKUJ PRZEPIS
Tagi: przepisyplackidynia
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (2)
/3 lata temu
placki z dyni to super przekąska:)
/3 lata temu
Dyniowe placki jakos do mnie nie przemawiaja, ale moze dlatego ze nie lubie dyni