Czy wiesz jak zrobić baraninę z kaszą gryczaną?

Źródłem witaminy B1 są pełnoziarniste produkty zbożowe
Oto przepis na baraninę z kaszą gryczaną
/ 09.08.2010 22:40
Źródłem witaminy B1 są pełnoziarniste produkty zbożowe

Składniki:

  • 2-2,5kg boku baraniego z żebrami,
  • 200g kaszy gryczanej,
  • 40-50g czosnku,
  • sól,
  • pieprz

Kaszę gryczaną ugotować na sypko i ostudzić. Baraninę umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, naszpikować czosnkiem.

Między żebra, a środkową część boku baraniego włożyć kaszę i całość umieścić w brytfannie wysmarowanej tłuszczem.

Zapiekać w gorącym piekarniku, od czasu do czasu podlewając wytworzonym sosem.

Zobacz także: Tabela temperatur i czasu pieczenia mięs

Redakcja poleca

REKLAMA