Czy wiesz jak przygotować surowego łososia z cytryną i koperkiem?

Surowy łosoś z cytryną i koperkiem to smaczna przystawka, którą można poczęstować gości.

fot. Nieznane

Składniki: 400 g świeżo złowionego łososia, bez skóry i ości, cytryna, szczypiorek, koperek, 4 łyżki oliwy z oliwek, sól, pieprz.

Łososia pokroić na cienkie plastry, polać oliwą i skropić sokiem z cytryny, ułożyć na półmisku tak, aby plastry zachodziły na siebie.

Przybrać koperkiem, szczypiorkiem, oprószyć solą i grubo zmielonym pieprzem.

Podawać z cytryną pokrojoną w ćwiartki i z grzankami z bułki.

Zobacz też: Jak przyrządzi łososia w wiosennej odsłonie?

SKOMENTUJ (0)
Łosoś faszerowany - Kasia gotuje z Polki.pl
KOMENTARZE (0)