Cukinia z mięsnym farszem

Samodzielnie - jako przekąska, z ryżem i surówką - jako danie główne!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Cukinia z mięsnym farszem
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • duża cukinia
  • 30 dag mięsa mielonego
  • jajko
  • ząbek czosnku
  • mała cebula
  • 2 łyżki bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • olej
Tarta z kurczakiem i warzywami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na cukinię z farszem mięsnym!

  1. Cukinię pokrój na trzycentymetrowe krążki, wydrąż środek z pestek (zostaw spody, tak by powstało coś w rodzaju miseczki).
  2. Przygotuj farsz z mięsa: w misce wymieszaj mięso mielone, jajko, 2 łyżki bułki tartej, przetarty czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę, dopraw solą, pieprzem i majerankiem. Wymieszaj.
  3. Każdy krążek cukinii napełnij mięsem mielonym. 
  4. Posmaruj olejem.
  5. Poukładaj na blaszce lekko natłuszczonej olejem.
  6. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni C i zapiekaj około 15-20 minut.
  7. Podawaj na gorąco.

Zobacz więcej przepisów na dania z cukinii:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/rok temu
czy cukinia z farszem mięsnym nadaje się na komunię?