Cielęcina z pieczarkami

Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju. Wymieszać z kurczakiem i ketchupem, doprawić. Cielęcinę naciąć wzdłuż, w szczelinę nałożyć farsz. Owinąć w folię aluminiową, ułożyć w brytfannie


Składniki
0.75 kg cielęciny bez kości,
20 dkg pieczarek,
20 dkg kurczaka - duszonego lub pieczonego,
2 łyżki ketchupu,
1 szkl. bulionu,
2 łyżeczki żelatyny,
sól,
pieprz.

Sposób przygotowania
Cielęcinę umyć, natrzeć solą i pieprzem.

Kurczka zemleć.

Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju. Wymieszać z kurczakiem i ketchupem, doprawić. Cielęcinę naciąć wzdłuż, w szczelinę nałożyć farsz. Owinąć w folię aluminiową, ułożyć w brytfannie.

Piec 40 min. w temp. 180º C. Żelatynę namoczyć, po czym rozpuścić ją w gorącym bulionie. Mięso pokroić w grube plastry. Ułożyć na półmisku i zalać schłodzonym bulionem. Wstawić do lodówki na 3 - 4 h.
Gołąbki bez zawijania - Kasia gotuje z Polki.pl
SKOMENTUJ (0)
KOMENTARZE (0)