Cielęcina z kapustą

Cielęcina z kapustą to delikatne danie jednogarnkowe - idalne na obiad! Zobacz, jak je przygotować!

DRUKUJ PRZEPIS
Cielęcina z kapustą
A. Rogalski
Liczba porcji: 6
Czas wykonania: 80 min
Ilość kalorii: 210 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 70 dag cielęciny na gulasz
  • 50 dag ziemniaków
  • 35 dag kapusty włoskiej
  • 3 marchewki
  • 1/2 małego selera
  • duża cebula
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • 7 łyżek oleju
  • 5 gałązek tymianku
  • listek laurowy
  • kilka ziarenek pieprzu czarnego
  • sól
  • pieprz mielony
Cielęcina po serbsku (djuvec) - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Mięso pokrój w dużą kostkę. Zrumień w dużym, płaskim garnku na oleju, w razie potrzeby partiami. Do podsmażonego mięsa dodaj obraną i pokrojoną w plastry marchew i cebulę, pokrojony w kostkę seler, liść laurowy, ziarenka pieprzu, gałązki tymianku.
  2. Wlej bulion, garnek przykryj, zagotuj, zmniejsz ogień i duś 40 minut. Dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i pokrojoną w kostkę kapustę. Duś 30 minut, aż warzywa zmiękną. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)