Cielęcina z jabłkami

Pyszne roladki cielęce z jabłkami zaskoczą nawet bardzo wybrednych gości.

DRUKUJ PRZEPIS
Cielęcina z jabłkami
A. Rogaliski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 40 min
Ilość kalorii: 360 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 4 sznycle cielęce
  • 2 czerwone jabłka
  • 10 dag chudego boczku wędzonego
  • cebula
  • pół szklanki domowego bulionu z kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki masła
  • mąka
  • olej
Cielęcina po serbsku (djuvec) - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Sznycle przykryj folią spożywczą i cienko rozbij. Natrzyj solą oraz pieprzem. Jabłka opłucz. Jedno jabłko oraz boczek pokój w słupki. Cebulę pokrojoną w piórka przesmaż na 2 łyżkach oleju. Sznycle obłóż jabłkiem, boczkiem i cebulą. Luźno zwiń, zepnij wykałaczkami. Panieruj w mące.
  2. Olej rozgrzej na średnim ogniu, usmaż z obu stron na rumiano. Pozostałe jabłko pokrój w kostkę, przesmaż na maśle, zalej bulionem, dopraw pieprzem i duś, co jakiś czas mieszając, aż jabłko zmięknie, a bulion odparuje. Podawaj do roladek.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)