Chińskie placki z piersią kaczki

Nadzienie można również zawijać w gotowe placki tortilli.

DRUKUJ PRZEPIS
Chińskie placki z piersią kaczki
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 50 min
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 20 dag mąki
  • 2 jajka
  • 2 szklanki wody
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • olej

Na nadzienie:

  • 4 piersi kaczki
  • 1 ogórek
  • 1 papryczka chili
  • 1 dymka ze szczypiorem

Na glazurę do kaczki:

  • po 5 łyżek miodu, sosu sojowego i soku z cytryny
  • 3 łyżki wódki
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1–2 ząbki czosnku
  • po łyżeczce przyprawy korzennej i startego imbiru
  • sól, pieprz
Szybkie stir-fry z indykiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Zmiksuj wodę z jajkami, mąką, sosem sojowym i sokiem z cytryny. Odstaw na 30 minut. Potem usmaż naleśniki.
  2. Miód, sos sojowy, sok cytrynowy, wódkę i mąkę ziemniaczaną wymieszaj z przyprawą korzenną, imbirem, startą na tarce dymką i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Piersi opłucz, natrzyj solą i pieprzem. Następnie kilkakrotnie posmaruj przygotowaną glazurą.
  3. Ułóż w brytfance, podlej kilkoma łyżkami wody. Piecz 30 min w temp. 180 stopni, polewając wytworzonym sosem.
  4. Upieczone piersi pokrój w paski, ułóż na naleśnikach, przekladając plasterkami świeżego ogórka. Skrop sosem z pieczenia. Posyp pokrojonym szczypiorem i chili.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)