Budyń serowy z serdelkami

/
DRUKUJ PRZEPIS
Składniki:
- 30 dag mielonego twarogu
- 9 łyżek kaszy kukurydzianej
- 4 jajka
- 2 łyżki masła
- gałka muszkat.
- łyżka koperku
- sól
- pieprz

Sos:
- 6 serdelków
- puszka pomidorów
- ząbek czosnku
- łyżka oleju
- sól
- pieprz

Dodatkowo:
- masło i bułka tarta
Przygotowanie:
1. Masło utrzyj z żółtkami. Ucierając, dodaj twaróg, kaszę, przyprawy, wymieszaj. Połącz z pianą z białek. Żaroodporną salaterkę wysmaruj masłem i wysyp bułką. Nałóż masę, przykryj folią aluminiową i wstaw do naczynia z gorącą wodą. Piecz 45 min (190 st.).

2. Na oleju zrumień pokrojone serdelki. Dołóż pomidory, czosnek, duś 10 min, dopraw.

3. Budyń wyjmij z piekarnika i wyłóż na deskę. Pokrój w trójkąty i podawaj z sosem.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA