Blok rybny w porach

Zaskocz swoich bliskich!

DRUKUJ PRZEPIS
Blok rybny w porach
A. Rogalski
Liczba porcji: 6
Czas wykonania: 30 min
Ilość kalorii: 125 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • mały por
  • marchew 
  • 3 szklanki bulionu rybnego
  • po kilka gałązek natki i lubczyku
  • 60 dag filetów z ryb
  • 3 łyżki żelatyny
  • sok z cytryny
  • 6 dużych liści pora
  • sól
  • pieprz
Łosoś faszerowany - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Posiekany por i pokrojoną w kostkę marchewkę ugotuj w 1 szklanki bulionu. Dodaj posiekane zioła, wystudź. Rybę ugotuj w osolonej wodzie, ostudź.
  2. Żelatynę namocz w pozostałym bulionie, rozpuść. Połącz z warzywnym wywarem, dopraw.
  3. Liście pora obgotuj w osolonej wodzie. Podłużną formę wyłóż folią spożywczą, a potem liśćmi pora, tak by zachodziły na siebie i wystawały poza formę. 4. Wlej kilka łyżek warzyw z bulionem, zastudź. Włóż filety, zalej je bulionem z warzywami. Przykryj liśćmi i folią, zastudź. Podawaj krojony w plastry.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)