Bigos z owocami

Idealna kombinacja smaków!

Weronika Kwaśniak / 10 miesięcy temu
DRUKUJ PRZEPIS
Bigos z owocami
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1,5 kg kiszonej kapusty
  • 80 dag mieszanych mięs
  • olej
  • garść suszonych grzybów
  • 2 cebule
  • 15 dag kiełbasy
  • 15 dag wędzonego boczku
  • 5 dag suszonych śliwek 
  • 5 dag suszonych moreli
  • listek laurowy
  • ziele angielskie
  • sól
  • pieprz
Sałatka z krewetkami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na bigos z owocami!

  1. Mięsa opłucz, ugotuj w wodzie z przyprawami.
  2. Wyjmij, wystudź, pokrój w kostkę, przesmaż na oleju.
  3. Grzyby wypłucz, namocz.
  4. Kapustę wypłucz, zalej wodą z gotowania mięs i wodą z grzybami.
  5. Dodaj przyprawy, gotuj 20 minut.
  6. Dodaj mięsa, zrumienioną cebulę i wędlinę, a także opłukane owoc suszone.
  7. Gotuj na małym ogniu około 30 minut, przypraw.
  8. Następnego dnia znowu gotuj przez 30 minut.

Zobacz więcej przepisów na bigos:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)