Bigos paprykowo-pomidorowy

Papryka i pomidory w bigosie to wspaniały pomysł na urozmaicenie tego posiłku!

DRUKUJ PRZEPIS
Bigos paprykowo-pomidorowy
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 6 pomidorów
  • 3 cebule
  • 3 strąki czerwonej papryki
  • 35 dag kiełbasy
  • 2 łyżki smalcu
  • 1 łyżeczka sproszkowanej słodkiej papryki
  • 2 liście laurowe
  • kilka kulek ziela angielskiego
  • sól i pieprz do smaku
Pulpety w sosie pomidorowym - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Ze saprzonych pomidorów usunąć skórki. Pokroić na kawałki.  
  2. Obraną cebulę pokroić w piórka. Z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie paski.
  3. Kiełbasę pokroić w pólplasterki. Na rozgrzanym tłuszczu na patelni przesmażyć kiełbasę.
  4. Wsypać cebulę. Zeszklić. 
  5. Wsypać pomidory, paprykę, liście laurowe, ziele angielskie i sproszkowaną paprykę.
  6. Przyprawić. Przykryć. Bigos dusić 20 minut.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)