Białe kiełbaski z grilla

W podobny sposób da się przygotować kiełbasę surową. Wcześniej trzeba ją jednak ugotować, np. z listkiem laurowym, zielem angielskim i cebulą.

DRUKUJ PRZEPIS
Białe kiełbaski z grilla
Fotolia
Liczba porcji: 6
Czas wykonania: 15 min
Ilość kalorii: 390 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 6 białych, parzonych kiełbasek
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 łyżka miodu
  • 2 gałązki rozmarynu
  • szklanka jasnego piwa
Zupa serowa z grillowanymi brokułami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Musztardę wymieszaj z miodem. Mieszanką posmaruj każdą kiełbaskę, obłóż gałązkami rozmarynu. Odstaw na godzinę w chłodne miejsce.
  2. Kiełbaski ułóż na rozgrzanym ruszcie grilla (możesz je umieścić na aluminiowej tacce). Piecz je, co jakiś czas obracając, tak by ładnie przyrumieniły się ze wszystkich stron.
  3. Gdy się przypieką, zacznij je polewać piwem, a żar posypywać listkami rozmarynu, dzięki temu kiełbaski zyskają ciekawy smak. Piecz je ok. 10 min.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)