Bezmięsny gulasz z fasolką szparagową

Wegetariańskie danie - sycące, pikantne i aromatyczne.

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Bezmięsny gulasz z fasolką szparagową
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 20 min
Ilość kalorii: 200 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 60 dag fasolki szparagowej
  • kawałek ostrej papryczki
  • 3 łyżki masła
  • 3 łyżki tartej bułki
  • 15 dag sera feta, oscypka lub wędzonego twarogu
  • sól
  • cukier
  • czerwony pieprz
Lasagne ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na gulasz warzywny z fasolką!

  1. Fasolkę dokładnie umyj, oczyść (możesz ją pokroić na mniejsze kawałki).
  2. Wrzuć na lekko osolony i posłodzony wrzątek.
  3. Gotuj ok. 7 minut, aby była półmiękka.
  4. Wyjmij łyżką cedzakową, dokładnie osącz.
  5. Papryczkę przekrój, oczyść z nasionek, drobno posiekaj.
  6. Na patelni rozpuść masło, chwilę przesmaż na nim papryczkę.
  7. Dodaj tartą bułkę, lekko zrumień.
  8. Na patelnię włóż fasolkę, delikatnie wymieszaj z tartą bułką.
  9. Na wierzchu połóż kawałki sera, całość lekko podgrzej, oprósz pieprzem.
  10. Przed podaniem potrawę możesz lekko skropić octem balsamicznym.

Sprawdź inne przepisy na dania z fasolką szparagową:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
senix/rok temu
gulasz warzywny z fasolką jest mega pyszny