Bezmięsne kotlety z marchewki i kapusty

Nie tylko dla wegetarian!

Weronika Kwaśniak / 7 miesięcy temu
DRUKUJ PRZEPIS
Bezmięsne kotlety z marchewki i kapusty
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1/2 główki włoskiej kapusty (ok. 80 dag)
  • 2 marchewki
  • cebula
  • 2 jajka
  • 4 łyżki bułki tartej
  • sól
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • łyżka posiekanego koperku
  • łyżka masła
  • bułka tarta do obtaczania
  • olej do smażenia
Schabowe bez bułki tartej - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na kotlety z marchewki i kapusty!

  1. Kapustę drobno poszatkuj, zalej wrzątkiem, posól.
  2. Gotuj do czasu, aż będzie miękka.
  3. Marchewkę obierz, umyj i zetrzyj na tarce.
  4. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju.
  5. Wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę.
  6. Kiedy cebula stanie się szklista, dodaj łyżkę masła i startą marchewkę.
  7. Smaż do czasu, aż marchewka będzie miękka.
  8. Kapustę odcedź, odciśnij i przełóż do garnka.
  9. Dodaj przesmażoną marchewkę z cebulą, posiekany koperek.
  10. Dopraw solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
  11. Dodaj jajka, mąkę i bułkę tartą.
  12. Dokładnie wymieszaj.
  13. Z masy formuj małe kotleciki.
  14. Obtocz je w bułce tartej i usmaż z obu stron na złoty kolor.
  15. Podawaj na ciepło z ziemniakami z wody.

Zobacz więcej pomysłów na bezmięsne dania:

Kotlety z kaszy i pieczarek - przepis
Jak zrobić kotlety z jajek?
Babeczki z kaszą gryczaną - przepis
Ravioli ze szpinakiem - przepis
Omlet ze szpinaku - przepis
Jak zrobić naleśniki szpinakowe?

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)