Babka jajeczna z białą kiełbasą

Babka jajeczna z białą kiełbasą nadaje się zarówno na obiad, jak i na sycącą kolację. Zobacz, jak ją przygotować!

DRUKUJ PRZEPIS
Babka jajeczna z białą kiełbasą
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 65 min
Ilość kalorii: 320 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 8 jajek
  • 4 łyżki kwaśnej śmietany 18-proc.
  • 2 łyżki płynnej kremówki
  • 2 łyżki kaszy manny
  • 20 dag pieczarek pokrojonych w plasterki
  • 3 ugotowane, pokrojone w plasterki białe kiełbasy
  • 1/2 pęczka posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki masła
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz
  • masło i bułka tarta do formy
Wigilijna kapusta z grzybami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Jajka lekko ubij z obiema śmietanami, kaszą i natką. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na maśle podsmaż pieczarki, dodaj kiełbasę i smaż kilka minut. Przestudź.
  2. Okrągłą foremkę wysmaruj masłem i obsyp bułką. Na dnie ułóż pieczarki i kiełbasę. Zalej masą jajeczną. Piecz ok. 45 minut w kąpieli wodnej w temp. 190 stopni, aż masa się zetnie.
  3. Wyłóż na talerz. Podawaj z ostrą surówką.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)