Pierś z gęsi w czerwonym winie

Aromatyczna i soczysta pierś z gęsi - idealne danie obiadowe.

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Pierś z gęsi w czerwonym winie
Fotolia
Liczba porcji: 4
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • duża pierś z gęsi
  • 3/4 szklanki czerwonego wina
  • 3 wyciśnięte ząbki czosnku
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • pieprz
  • olej
Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na pierś z gęsi!

  1. Pierś z gęsi umyj i osusz.
  2. Natrzyj pierś przyprawami (ilość według uznania) i czosnkiem.
  3. Wstaw do lodówki, najlepiej na całą noc.
  4. Mięso przesmaż na patelni, aż będzie lekko złotawe.
  5. Zalej mięso czerwonym winem i duś jeszcze przez 15 minut.
  6. Najlepiej podawać z pieczonymi ziemniakami.

Zobacz inne przepisy na dania z gęsiny:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (6)
/10 miesięcy temu
No to z tego przepisu wychodzi jakieś pół godzin, przecież to będzie pół-surowe
/3 lata temu
pierś z gęsi jest bardzo soczysta i dużo smaczniejsza niż kurczak:)
/3 lata temu
Nie mogę znaleźć dobrego przepisu na pierś z gęsi. Czy można pominąć czerwone wino?
POKAŻ KOMENTARZE (3)