Pierś z gęsi w czerwonym winie

Aromatyczna i soczysta pierś z gęsi - idealne danie obiadowe.

pierś z gęsi, dania z gęsi, gęsina, gęś, danie główne, obiad
fot. Fotolia
  • liczba porcji: 4
Poziom trudności: łatwy

Sposób przygotowania

Zobacz przepis na pierś z gęsi!

  1. Pierś z gęsi umyj i osusz.
  2. Natrzyj pierś przyprawami (ilość według uznania) i czosnkiem.
  3. Wstaw do lodówki, najlepiej na całą noc.
  4. Mięso przesmaż na patelni, aż będzie lekko złotawe.
  5. Zalej mięso czerwonym winem i duś jeszcze przez 15 minut.
  6. Najlepiej podawać z pieczonymi ziemniakami.

Zobacz inne przepisy na dania z gęsiny:

corner1corner2

Tego potrzebujesz:

  • duża pierś z gęsi
  • 3/4 szklanki czerwonego wina
  • 3 wyciśnięte ząbki czosnku
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • pieprz
  • olej
Publikacja:
Redaktor: Kuchnia, Dom
Oceń 2,92 / 12 głosów
Drukuj Drukuj

Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl

 

Zobacz także

 
 
Wypowiedz się!
Nick:
Opinia:
Raport specjalny