Kotlety rybne - przepis składniki i przygotowanie

Potrzebujesz filetu np. z dorsza!
Weronika Kwaśniak / 10.02.2016 06:05
DRUKUJ PRZEPIS
Kotlety rybne - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 40 dag świeżego filetu z ryby, np. z dorsza bez skóry
  • łyżka posiekanego koperku
  • 2 cebule
  • 3 łyżki bułki tartej
  • szklanka pokruszonych płatków kukurydzianych
  • 2 jajka
  • łyżka łagodnej musztardy
  • oliwa do smażenia
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Zobacz przepis na kotlety rybne!

  1. Cebulę obierz i pokrój w kostkę.
  2. Filet umyj, pokrój w kostkę i rozdrobnij razem z cebulą np. w malakserze.
  3. Rybę przełóż do miski, dodaj musztardę, dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Dodaj jedno jajko, bułkę tartą i dokładnie wymieszaj.
  5. Na patelni rozgrzej oliwę i rękami zwilżonymi wodą formuj zgrabne kotleciki.
  6. Każdy obtocz w roztrzepanym jajku i płatkach kukurydzianych.
  7. Smaż z dwóch stron na złoty kolor na rozgrzanej oliwie.
  8. Pod koniec możesz dodać łyżkę masła.

Zobacz więcej przepisów na dania z ryb:

Zapiekana ryba - przepis
Jak przyrządzić pstrąga?
Zapiekanka z cukinią i rybą - przepis
Zapiekanka z łososiem i makaronem - przepis
Grillowany pstrąg z krewetkami - przepis

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA