Sok z pigwy

Aromatyczny i pyszny!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Sok z pigwy
Fotolia
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 kg cukru
  • 2 kg pigwy
Ciasto z pigwą - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz, jak zrobić sok z pigwy!

  1. Pigwę umyj, pokrój na ćwiartki.
  2. Wydrąż pestki i posiekaj owoce na plasterki.
  3. Do wyparzonych słoików przełóż pokrojoną pigwę.
  4. Zasyp owoce w słoikach cukrem.
  5. Odstaw w chłodne miejsce na 5 dni.
  6. Codziennie delikatnie ugniataj pigwę w słoikach, aby puszczała sok i dosypuj odrobinę cukru.
  7. Po upływie 5 dni zakręć słoiczki i umieść w lodówce.
  8. Sok z pigwy najlepiej pić rozcieńczony z wodą.

Zobacz inne przepisy na przetwory:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)