Przepis Ani Starmach: zielony koktajl ze szpinaku

Ze szpinaku, mango, bazylii i mięty! Wiosenna bomba witaminowa!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Przepis Ani Starmach: zielony koktajl ze szpinaku
Fotografia: Piotr Bolko/good-food.tv, Stylizacja: Marta Skutnik/good-food.tv
Liczba porcji: 2
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 małe, dojrzałe mango
  • 150 ml wody
  • 1 garść liści szpinaku
  • 1 łyżka świeżej bazylii
  • 1 łyżka świeżej mięty
Tarta z dynią i szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis Ani Starmach na koktajl ze szpinaku i mango!

  1. Mango obierz ze skórki i usuń pestkę.
  2. Szpinak umyj, odetnij zgrubiałe końce.
  3. Umieść szpinak razem z mango w blenderze, dodaj listki bazylii i mięty oraz wodę.
  4. Zmiksuj na gładki koktajl.
Więcej przepisów w książce Anny Starmach i Marii Kruczek pt. "Lekkość" (premiera 18 III)

Zobacz inne przepisy na wiosnę:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)