Nalewka na czosnku

Nalewka na czosnku ma właściwości lecznicze - wzmacnia naczynia krwionośne i poprawia trawienie

DRUKUJ PRZEPIS
Nalewka na czosnku
A. Rogalski
Czas wykonania: 10 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 15 dag ładnego, jędrnego czosnku
  • 1/2 litra czystej wódki 45 proc. alk.
Zupa czosnkowa - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Czosnek obierz, zetrzyj na tarce, a następnie zalej wódką. Zamknij szczelnie butelkę i odstaw na 5 dni. Po tym czasie nalewkę przecedź i wyciśnij przez gazę.
  2. Zażywaj 2–3 razy dziennie: 10–20 kropli nalewki rozcieńcz w 1/3 szklanki mleka lub jogurtu naturalnego. Po miesiącu zrób przerwę na 3 tygodnie.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)