Miętowa nalewka babuni

Sprawdź przepis na miętówkę!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Miętowa nalewka babuni
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 0,7 l spirytusu
  • 12 gałązek mięty
  • szklanka wody
  • 10 dag cukru
  • duża cytryna
Dynia marynowana - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na miętową nalewkę!

  1. Świeże gałązki mięty opłucz, liście pokrój.
  2. Przygotuj syrop: podgrzej wodę i wsyp cukier, dodaj sok z cytryny.
  3. Po dokładnym wymieszaniu odstaw.
  4. Do szklanego czystego naczynia przelej alkohol (przefiltruj przez gazę).
  5. Do odfiltrowanej miętówki dodaj wcześniej przegotowany syrop i wymieszaj.
  6. Miętówkę pozostaw na 5 dni, po tym czasie możesz jeszcze raz przefiltrować nalewkę i rozlać do ładnego szkła.

Sprawdź inne przepisy na nalewki:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (4)
/miesiąc temu
Cytuję "Do szklanego czystego naczynia przelej alkohol (przefiltruj przez gazę)." Dziękuję Pani iż u schyłku życia dowiedziałem się iż należy filtrować alkohol. Widać po treści iż ten przepis to jest typowa wierszówka. Nie ważne jest jaka jest treść ważne aby było jak najwięcej wierszy.Teoria a praktyka to są dwie różne dziedziny. Żenujące.
/2 lata temu
Może szanowna pani przeczyta podany przez nią przepis i poprawi go tak żebym mógł go zrozumieć
/2 lata temu
super przepis dla kosmitów,może zrozumieją
POKAŻ KOMENTARZE (1)