Likier kawowy - przepis

Likier kawowy z łatwością zrobisz sama w domu. Wystarczy tylko garść ziarnistej kawy i spirytus.

DRUKUJ PRZEPIS
Likier kawowy - przepis
A. Rogalski
Czas wykonania: 30 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • garść kawy ziarnistej
  • szklanka brązowego cukru
  • szklanka spirytusu
  • 2 szklanki wody
Kuchnia Gotujmy: napar z hibiskusa
Przygotowanie:
  1. Cukier rozpuść w przegotowanej, gorącej wodzie. Gdy syrop ostygnie, dolej spirytus. Ziarenka kawy wsyp do butelki, zalej wodą z cukrem i spirytusem, ustaw w ciemnym miejscu i odstaw na kilka dni, aż opadną wszystkie ziarenka kawy.
  2. Likier przecedź przez nylonowe sitko lub kilka warstw gazy, przelej do butelki i zakręć. Odstaw na 2 tygodnie.
DRUKUJ PRZEPIS
Tagi: likiernapoje
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)