Grog herbaciany

Grog herbaciany to rozgrzewający napój. Prosty w przygotowaniu, niezwykle poprawia humor w długie, zimowe wieczory.

DRUKUJ PRZEPIS
Grog herbaciany
A. Rogalski
Liczba porcji: 1
Czas wykonania: 7 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 50 ml ciemnego rumu
  • 150 ml gorącego naparu czarnej herbaty
  • łyżka soku z cytryny
  • łyżeczka cukru
  • 3–4 goździki
  • laska cynamonu
  • gwiazdka anyżku lub ziarno kardamonu
Kuchnia Gotujmy: napar z hibiskusa
Przygotowanie:
  1. Do szklanki z uchem wlej sok z cytryny, wsyp cukier i wymieszaj, by zaczął się rozpuszczać.
  2. Dodaj goździki, cynamon i anyżek.
  3. Wlej rum i wrzącą herbatę.
  4. Zamieszaj i podawaj.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)