Czekolada z chili

Szczypta pikantnej przyprawy dodana do delikatnej gorącej czekolady pozwala poczu przyjemne ciepło po jej wypiciu.

DRUKUJ PRZEPIS
Czekolada z chili
Fotolia
Liczba porcji: 2
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • pół tabliczki gorzkiej czekolady
  • po 100 ml wody i gorącej śmietanki 30%
  • po 2 łyżki cukru i miodu
  • kieliszek brandy
  • szczypta chili
Cielęcina po serbsku (djuvec) - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Do rondelka wlej wodę, dodaj cukier i kawałki czekolady. Mieszając podgrzewaj. aż całość się rozpuści. ∂odaj śmietankę. miód i chili, podgrzej.
  2. Rozlej do filiżanek. Do każdej dodaj po dwie łyżki brandy.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)