Beskidzkie mojito

Nie ma nic lepszego w karnawałową noc od schłodzonych, lekkich i pysznych drinków mojito!

DRUKUJ PRZEPIS
Beskidzkie mojito
A. Rogalski
Liczba porcji: 1
Czas wykonania: 3 min
Ilość kalorii: 150 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 40 ml wódki  żytniej
  • mała limonka
  • 4 gałązki mięty
  • 2 łyżeczki cukru
  • woda sodowa
  • lód
Ptysie z kremem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
Do szerokiej szklanki włóż opłukane i osuszone gałązki mięty. Dodaj cukier oraz umytą, osuszoną i pokrojoną w ósemki limonkę. Składniki rozgnieć łyżką. Wsyp pokruszony lód. Wlej wódkę żytnią. Uzupełnij schłodzoną wodą sodową.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)