Ryż z kurkumą

W rondelku rozgrzać oliwę z masłem. Wsypać ryż i zalać wodą. Dodać kostkę bulionową.

Składniki

  • Ryż z kurkumą

    20 dag ryżu
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 kostka bulionu drobiowego
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 3 szklanki wody

Sposób przygotowania

W rondelku rozgrzać oliwę z masłem. Wsypać ryż i zalać wodą. Dodać kostkę bulionową. Doprowadzić do wrzenia, wsypać kurkumę. Zmniejszyć gaz i gotować aż ryż wchłonie całkowicie płyn. Zestawić z gazu i zostawić pod przykryciem ma minimum 10 minut by ryż doszedł. Ryż można podawać z kurczakiem sajgonkami lub rybą.

Sałatka z brązowym ryżem - Kasia gotuje z Polki.pl
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)