Ravioli z grzybami

Włoski specjał: smakowite pierożki ravioli z grzybami!

Weronika Kwaśniak / 2 miesiące temu
DRUKUJ PRZEPIS
Ravioli z grzybami
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 40 dag grzybów lub pieczarek
  • 2 łyżki oliwy
  • ząbek czosnku
  • 6 łyżek startego sera żółtego (w opcji typowo włoskiej: parmezanu)
  • 20 dag mąki pszennej
  • 2 jajka
  • pieprz
  • sól
Krokiety z kapustą i grzybami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na włoskie ravioli z grzybami - oto specjał, który powinien zagościć na twoim stole. Małe pierożki mogą być wypełnione farszem według twojego uznania: jeśli nie przepadasz za leśnymi grzybami, zdecyduj się na pieczarki. Równie dobrze sprawdzą się boczniaki!

  1. Grzyby umyj (a wręcz dokładnie wyszoruj), oczyść i pokrój.
  2. Czosnek posiekaj i przesmaż na oliwie.

Panna cotta z owocami - przepis video

  1. Dodaj do czosnku grzyby i smaż, aż odparuje z nich woda, dopraw.
  2. Wymieszaj z 4 łyżkami tartego sera.
  3. Z mąki i jajek zagnieć ciasto jak na pierogi.

Przepisy kuchni włoskiej - 49 pomysłów

  1. Ciasto rozwałkuj, pokrój w prostokąty.
  2. Na połowie każdego kawałka ciasta połóż trochę farszu, złóż na pół, zlep.

Parmigiana z bakłażanem - przepis

  1. Wrzuć na osolony wrzątek i gotuj 3 minuty licząc od momentu, kiedy wypłyną.
  2. Posyp pozostałym serem.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)