Puree ziemniaczane po irlandzku

Idealny dodatek do wielu potraw!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Puree ziemniaczane po irlandzku
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 kg ugotowanych ziemniaków
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki ziarnistej musztardy
  • 2 cebule
Węgierski bogracz - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz, jak zrobić puree ziemniaczane po irlandzku!

  1. 1 kg ugotowanych ziemniaków rozgnieć.
  2. Dodaj do nich 1/2 szklanki mleka podgrzanego z 2 łyżkami masła i 2 łyżkami ziarnistej musztardy oraz zeszklony na maśle pęczek dymki.
  3. Wymieszaj.

Zobacz więcej przepisów na dania z ziemniakami:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)