Placki ziemniaczane Rosti

Szwajcarskie danie!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Placki ziemniaczane Rosti
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Czas wykonania: 30 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 kg ziemniaków
  • sól
  • pieprz
  • olej
Węgierski bogracz - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na ziemniaczane placki Rosti!

  1. 1 kg ziemniaków obierz, pokrój w zapałkę.
  2. Oprósz solą, odstaw na 5 minut.
  3. Odciśnij wodę.
  4. Ziemniaki oprósz pieprzem.
  5. Porcje ziemniaków odciskaj w dłoni i smaż na rumiano na oleju.
  6. Osącz na bibule.

Zobacz inne przepisy na placki:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)