Dania z makaronem są zawsze na czasie - idealne na jesienne wieczory, letnie popołudnia, zimowe weekendy i wiosenne kolacje!
fot. serwis prasowy Lubella
Składniki:
- opakowanie makaronu
- 300 g filetu z łososia
- 2 puszki krojonych pomidorów
- szczypiorek
- natka pietruszki
- 1/2 bulwy kopru włoskiego
- biała część pora
- 4 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania penne z łososiem:
1. Makaron gotuj według zaleceń producenta.
2. Filet z łososia pokrój w kostkę i przesmaż na oliwie.
3. Zdejmij rybę z patelni i odłóż na talerzyk.
4. Warzywa posiekaj drobno i smaż na patelni, dodając odrobinę oliwy z oliwek.
5. Gdy się zarumienią, dodaj pomidory z puszki i chwilę gotuj.
6. Gdy sos zgęstnieje, dodaj rybę i ugotowany makaron.
7. Podawaj udekorowane siekanym szczypiorkiem i natką.
Na podstawie materiałów prasowych Lubelli