Składniki
-
- 4 papryki czerwone
- 30 dag sera żółtego ostrego
- szczypta pieprzu prawdziwego mielonego
- szczypta mielonej papryki ostrej
- szczypta mielonej papryki słodkiej
- 150 ml majonezu
- ketchup ostry 3 łyżeczki do dekoracji
- 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
- 4 liście sałaty
Sposób przygotowania
Surową paprykę myjemy, czyścimy z nasion, kroimy w łódeczki, lekko solimy. Pozostawiamy na 0,5 godz. Osuszamy. Jaja gotujemy na twardo, ścieramy na tarce jarzynowej na grubych oczkach
Sea żółtyo ścieramy też na tarce jarzynowej na grubych oczkach. Ser z jajkami łączymy, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku papryką w proszku, pieprzem i solą. Napełniamy łódeczki papryki, dekorujemy, według uznania. Dekorujemy majonezem i ketchupem, ewentualnie przecierem pomidorowym. Dla lepszego efektu można użyć różnych kolorów papryki