Meksykańskie tacos

Pyszne i oryginalne danie obiadowe!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Meksykańskie tacos
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 6
Czas wykonania: 35 min
Ilość kalorii: 200 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 6 gotowych muszli taco
  • łyżka oleju
  • 25 dag mielonej wołowiny
  • cebulka
  • ząbek czosnku
  • mielony kumin
  • mielona papryka słodka i ostra
  • 3 liście sałaty
  • 2 pomidory
  • kawałek czerwonej papryki
  • czerwona cebula
  • 10 dag żółtego sera
  • sos taco
  • sól
  • pieprz
Węgierski bogracz - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na meksykańskie tacos!

  1. Na oleju przesmaż wołowinę i posiekaną cebulę.
  2. Dodaj zmiażdżony czosnek, kumin (kmin rzymski), paprykię, pieprz i sól.
  3. Podlej łyżką wody, duś ok. 15 min.  
  4. Muszle taco włóż na 2 min do piekarnika o temp. 190 st. C.
  5. Do każdej nałóż trochę mięsnego farszu i pokrojonych warzyw.
  6. Posyp startym serem, podawaj z sosem taco.

Sprawdź inne pomysły na obiad:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
goga/2 lata temu
lubię taką kuchnię, na tygodniu meksykańskim w Lidlu można zawsze robię małe zapasy różnych pyszności np.tortilli