Marokańska kofta

Przygotuj marokańską koftę - klopsiki z orientalnymi przyprawami i ziołami i przenieś się do Maroko!

DRUKUJ PRZEPIS
Marokańska kofta
Fotolia
Liczba porcji: 6
Czas wykonania: 40 min
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 500 g mielonej jagnięciny
  • 1 czerwona cebula
  • pęczek pietruszki
  • łyżeczka mielonego kminku
  • łyżeczka mielonej kolendry
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżka pasty pomidorowej
  • 35 g bułki tartej
  • 75 g mąki
  • 1 jajo
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz
Węgierski bogracz - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. W dużej misce połącz jagnięcinę z posiekaną cebulą, pietruszką, kminkiem, kolendrą, cynamonem, wyciśniętymi ząbkami czosnku i pastą pomidorową.
  2. Dodaj bułkę tartą, jajko, szczyptę soli i pieprzu, a następnie dokładnie wymieszaj.
  3. Uformuj klopsiki i obtocz w mące. Rozgrzej oliwę na patelni i smaż kofty po ok. 8-10 minut.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)