Makaron w sosie śmietanowo - serowym

Makaron ugotować. Zetrzeć ser. Podgrzać mleko i do ciepłego dodać se, mieszać aż do rozpuszczenia. Dodać pół kostki drobiowej i rozpuścić. Zaprawić sos śmietaną połączoną z mąką. Kiedy zgęstnieje zdjąć z ognia.

Składniki

  • makaron
  • 1/2 szklanki mleka
  • 10-15 dkg sera żółtego
  • 10-15dkg sera pleśniowego
  • śmietana 18%
  • 1-2 łyżki mąki
  • 1/2 kostki rosołowej drobiowej
  • bazylia, tymianek.

Sposób przygotowania

Makaron ugotować.

Zetrzeć ser. Podgrzać mleko i do ciepłego dodać se, mieszać aż do rozpuszczenia. Dodać pół kostki drobiowej i rozpuścić. Zaprawić sos śmietaną połączoną z mąką. Kiedy zgęstnieje zdjąć z ognia. Dodać bazylię i tymianek.

Makaron położyć polać sosem.

Kuchnia Anny Jurksztowicz: makaron z warzywami
SKOMENTUJ (23)
KOMENTARZE (23)
Gość We-Dwoje.pl/rok temu
pyszne
Bogdanello :D/4 lata temu
Ja polecam dać jeszcze troszke podsmazonej szynki , malo tlustej . urozmaica ta potrawe . Wtedy po bokach talerz mozna nasypac troszke cieniutko pokrojonego szczypiorku . Smacznego :)
Gość We-Dwoje.pl/7 lat temu
zamiast serów - dałam ser topiony, śmietana 12% i zamiast bazylii oregano i trochę papryki ostrej - miodzio :)))
POKAŻ KOMENTARZE (23)