Jambalaya - kociołek z ryżem i kapustą

Danie kuchni kreolskiej - pyszna potrawa jednogarnkowa!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Jambalaya - kociołek z ryżem i kapustą
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 45 dag mielonej wołowiny
  • 45 dag wędzonej kiełbasy pokrojonej na plasterki
  • posiekana cebula
  • 3 łodygi selera naciowego
  • posiekany ząbek czosnku
  • średnia główka posiekanej kapusty
  • puszka pomidorów  
  • 400 ml wody
  • szklanka ryżu
  • sól czosnkowa
Węgierski bogracz - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na kociołek z ryżem, czyli danie nazywane jambalaya!

  1. W dużym garnku na zupę, na dużym ogniu, wymieszaj mieloną wołowinę z wędzoną kiełbasą, cebulą, selerem i czosnkiem.
  2. Gotuj, aż mięso się równomiernie przybrązowi.
  3. Dodaj kapustę, pomidory, wodę i ryż.
  4. Dopraw solą czosnkową.
  5. Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień.
  6. Przykryj i gotuj 35-40 minut lub do momentu, gdy ryż będzie miękki.

Sprawdź inne pomysły na obiad:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)