Jak zrobić tacos?

Tacos to popularna przekąska. Składa się z kukurydzianej tortilli i dodatków – np. fasoli, mięsa wołowego, innych warzyw i sera.

Polacy mają swoje pajdy ze smalcem, a Meksykanie tacos – aby zaspokoić pierwszy głód. Tacos są bardzo podobne do buritos, tyle że placki na te drugie robi się z mąki pszennej, a nie kukurydzianej. Podany przepis jest tylko jednym z wielu przykładów na to, jak można przygotować tacos:

Potrzebne będą:

4 jajka
1 szklanka czerwonej fasoli z puszki
1/2 filiżanki salsy pomidorowej
1/2 szklanki tartego sera (np. cheddar)
4 lub 8 małych tortillas
Odrobina soli
Pół czerwonej papryczki chili

Zobacz również: Faceci gotują dla kobiet

Podgrzewamy na patelni fasolę, dodajemy do niej drobno posiekaną papryczkę (bez pestek). Solimy do smaku. Następnie robimy w fasoli 4 dołeczki i wbijamy w nie jajka. Smażymy, aż się zetną.
Tortille podgrzewamy (bądź na parze, bądź na suchej patelni, bądź w piekarniku). Jeśli podgrzewaliśmy placki na parze, składamy je podwójnie. Nakładamy na nie fasolę z jajem, polewamy salsą i posypujemy tartym serem. Składamy na pół i jemy od razu.

Zobacz również: Fasola czarna

Tajskie burrito - Kasia gotuje z Polki.pl
SKOMENTUJ (4)
KOMENTARZE (4)
~supcio laska * o */2 lata temu
ktoś wie jak zrobić? takie jak w mojim tamtym kom?
~supcio laska * o */2 lata temu
ja chce zrobić takie tacos jak w victoria znaczy zwycięwstwo bo moja córcia chce zjeść to był gromo śnidaniowych przyjaciół odc, mam nadzieje że spełnie jej marzenie ;)
~siemanko/3 lata temu
jest tako tylko z mięsem mielonym makaronem i ketchupem
POKAŻ KOMENTARZE (4)