Herbata po angielsku

Dzbanek do parzenia herbaty sparzyć wrzącą wodą. Do gorącego wsypać herbatę i zalać 1/2 szklanki wrzącej wody. Dzbanek przykryć, postawić na nagrzanej płytce ochronnej na 3-4 min. Następnie dolać resztę wrzącej wody. Mleko zagotować i wlać do dzbanuszka. Porcjować, wlewając mleko (1/2 filiżanki) i uzupełniając herbatą.
/ 12.06.2007 17:00

Składniki

  • 1 herbata
  • 2 szklanki mleka
  • 1 szklanka wody

Sposób przygotowania

Dzbanek do parzenia herbaty sparzyć wrzącą wodą. Do gorącego wsypać herbatę i zalać 1/2 szklanki wrzącej wody. Dzbanek przykryć, postawić na nagrzanej płytce ochronnej na 3-4 min. Następnie dolać resztę wrzącej wody. Mleko zagotować i wlać do dzbanuszka. Porcjować, wlewając mleko (1/2 filiżanki) i uzupełniając herbatą.