Czekolada po meksykańsku

Mleko, śmietanę i cukier puder mieszając podgrzać w garnuszku na małym ogniu. Nie doprowadzić do zagotowania, bo powstanie kożuch.

Składniki

  • 50 gram gorzkiej czekolady
  • 1 szklanka mleka
  • 5 łyżek śmietany kremówki
  • 2 łyżki cukru pudru
  • szczypta chili
  • szczypta cynamonu

Sposób przygotowania

Mleko, śmietanę i cukier puder mieszając podgrzać w garnuszku na małym ogniu. Nie doprowadzić do zagotowania, bo powstanie kożuch.

Czekoladę posiekać jak najdrobniej. Wrzucić do ciepłego mleka i śmietany (cukier puder powinien ładnie się rozpuścić), podgrzewać mieszając, aż czekolada całkowicie się rozpuści i nie będzie żadnych grudek.

Dodać szczyptę chili i cynamonu, rozmieszać aż do całkowitego połączenia.

Panna cotta z owocami - Kasia gotuje z Polki.pl
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)