Wiosenne przekąski na Wielkanoc

Mimo obfitości potraw obecnych na stole wielkanocnym, warto wzbogacić menu o prawdziwie wiosenne przekąski. Sprawdź!

fot. Fotolia
Baby wielkanocne, mazurki, żurek z białą kiełbasą czy pieczenie, jakie podajemy podczas świątecznego spotkania z rodziną i znajomymi to podstawa uginającego się od pyszności stołu. Nie kwestionując założeń kulinarnych tradycji naszego kraju, warto czasem wprowadzić powiew świeżości na wielkanocne stoły.

Wiosenne przekąski, jakie proponujemy, z pewnością ożywią tradycyjny zestaw dań wielkanocnych. Świeże nowalijki - ogórki, rzodkiewki, szczypiorek czy pomidory to przecież coś, na co czekamy cały rok! Cieszmy się tym w święta!

Oto menu wiosennych przekąsek na Wielkanoc:

Chipsy z pastą łososiową
Chipsy z pastą łososiową
Jeśli marzy ci się jedyny w swoim rodzaju i zaskakujący smakiem pomysł na przekąski, wypróbuj chipsy z pastą łososiową! Czytaj więcej
Sałatka z krewetkami
Sałatka z krewetkami
Sałatka z krewatkami, szpinakiem i kaparami nadaje się idealnie na przekąskę - nie tylko podczas świąt wielkanocnych! Czytaj więcej
Ogórkowe łódeczki
Ogórkowe łódeczki
Przekąski z ogórka i twarożku to dobry pomysł na lekkie danie, które możesz podać podczas wielkanocnego spotkania z rodziną lub znajomymi. Czytaj więcej
Zielone roladki z sałaty rzymskiej
Zielone roladki z sałaty rzymskiej
Przekąska z sałaty rzymskiej, z dodatkiem dipu na bazie majonezu, może stać się hitem podczas rodzinnych spotkań czy wieczornych imprez! Czytaj więcej
Kolorowe koreczki
Kolorowe koreczki
Koreczki z winogron, sera pleśniowego, pomidorów i indyka - podaj je podczas świąt lub w trakcie imprezy. To lekka i smakowita przekąska! Czytaj więcej
Kostki z kaszy z kurczakiem
Kostki z kaszy z kurczakiem
Kostki z kaszy manny oraz piersi z kurczaka to dobry pomysł na efektowną przekąskę. Sprawdź sama! Czytaj więcej
Jajka faszerowane pastami
Jajka faszerowane pastami
Jajka gotuj maksymalnie 10 minut, gdyż w przeciwnym wypadku stracą swój piękny kolor. Czytaj więcej
Faszerowane ogórki
Faszerowane ogórki
Faszerowane ogórki to lekka i zdrowa przekąska, którą możesz podać swoim gościom podczas świąt. Zobacz, jak ją szybko przygotować! Czytaj więcej
Jajka w babeczkach
Jajka w babeczkach
Jajka w babeczkach to niecodzienny sposób podania tego tradycyjnego dania wielkanocnego. Zobacz, jak przygotować tę pyszną przekąskę! Czytaj więcej
Sałatka orzeźwiająca z nowalijek w sosie majonezowym
Sałatka orzeźwiająca z nowalijek w sosie majonezowym
Nowalijki to pierwsze, młode warzywa, które możemy dostać wiosną. Ich smak i aromat składający się na pyszną sałatkę to bamba witamin i pysznych smaków! Czytaj więcej
Ciasto francuskie ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
SKOMENTUJ (0)
KOMENTARZE (0)