10 pomysłów na mięsne dania na Wielkanoc

Nie masz pomysłu na pieczeń lub pasztet wielkanocny? Zobacz nasze propozycje i wybierz coś dla swojej rodziny!

fot. Fotolia
Tradycją jest już że na wielkanocnym stole pojawiają się pasztety i pieczenie - wołowe, z cielęciny, kaczki, indyka, kurczaka czy wieprzowiny. Podane w klasycznej formie jak zawsze smakują wspaniale lecz... nie zawsze mamy ochotę powtarzać to, co mimo że pyszne, staje się czasem nudne...

Wiedząc, jak ważna jest zarówno tradycja, jak i odrobina inwencji, przygotowaliśmy dla Was zestaw dziesięciu dań mięsnych, idealnych na Wielkanoc. Możesz je podawać na zimno lub na gorąco, z sosami lub bez. Z pewnością posmakują całej rodzinie i znajomym zaproszonym na wielkanocny obiad!

Zobacz 10 pomysłów na mięsne dania na Wielkanoc!

Pieczeń rzymska z warzywami
Pieczeń rzymska z warzywami
Pieczeń rzymska z warzywami będzie bardziej soczysta, jeśli dodasz do niej 25 dag mielonego surowego boczku. Spróbuj! Czytaj więcej
Aromatyczna rolada z boczku
Aromatyczna rolada z boczku
Nadzienie pysznej, aromatycznej rolady z boczku będzie bardziej pikantne, jeśli dodasz do niego ząbek czosnku. To proste! Czytaj więcej
Mostek cielęcy faszerowany
Mostek cielęcy faszerowany
Mostek cielęcy faszerowany nie wyschnie podczas pieczenia, jeśli obłożysz go cienkimi plastrami słoniny. Zobacz przepis na danie na Wielkanoc! Czytaj więcej
Pieczeń wołowa faszerowana papryką
Pieczeń wołowa faszerowana papryką
Pieczeń wołową faszerowaną papryką podawaj polaną sosem i obłożoną pieczonymi ziemniakami i surówką z pora. Sprawdź! Czytaj więcej
Cytrynowo-rozmarynowy kurczak
Cytrynowo-rozmarynowy kurczak
Do pieczeniu z kurczaka w cytrynach i rozmarynie warto kupić mięso z certyfikatem QAFP - to gwarancja najlepszego mięsa! Czytaj więcej
Polędwiczka w cieście francuskim
Polędwiczka w cieście francuskim
Ciasto francuskie do pieczonej polędwiczki najlepiej rozmrażać przez całą noc w lodówce. Sprawdź przepis! Czytaj więcej
Schab pieczony faszerowany fetą
Schab pieczony faszerowany fetą
Pieczony schab faszerowany fetą doskonale smakuje na zimno podany z pikantnym sosem. Zobacz sama! Czytaj więcej
Schab duszony w pomarańczach
Schab duszony w pomarańczach
Mięso będzie bardziej kruche, gdy wcześniej włożysz je na dobę do zamrażarki. Spróbuj schabu w owocach! Czytaj więcej
Pierś indyka z owocami
Pierś indyka z owocami
Na wielkanocnym stole muszą pojawić się tradycyjne mięsa. Wypróbuj przepis na pierś z indyka z owocami! Czytaj więcej
Pieczona kaczka z owocami
Pieczona kaczka z owocami
Obrane jabłka można upiec razem z brzoskwiniami, a skórki włożyć do naszej wielkanocnej kaczki. Czytaj więcej
Śródziemnomorskie jajka faszerowane - Kasia gotuje z Polki.pl
SKOMENTUJ (0)
KOMENTARZE (0)