Chłodnik truskawkowy - przepis, składniki i przygotowanie

To pyszne danie posmakuje nie tylko najmłodszym!
Weronika Kwaśniak / 30.05.2014 09:00
DRUKUJ PRZEPIS
Chłodnik truskawkowy - przepis, składniki i przygotowanie fot. Adobe Stock
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 50 dag truskawek
  • szklanka świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
  • 2 łyżki brązowego cukru
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na chłodnik truskawkowy!

  1. Truskawki opłucz, odsącz, usuń szypułki, kilka zostaw do dekoracji, pozostałe pokrój w kostkę.
  2. Odłóż pół szklanki.
  3. Resztę zmiksuj z sokiem i cukrem.
  4. Przykryj i wstaw do lodówki.
  5. Przed podaniem wymieszaj z odłożonymi pokrojonymi truskawkami.
  6. Udekoruj plasterkami truskawek.
  7. Chłodnik można podawać z biszkoptami lub bezikami.

Sprawdź inne przepisy na chłodniki:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA