Czekoladowe babeczki z truskawkami

Truskawki możesz zastąpić innymi owocami.

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Czekoladowe babeczki z truskawkami
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 12
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 12 gotowych spodów na słodkie babeczki
  • 3/4 szklan­ki śmietanki kremówki  
  • 15 dag czekolady deserowej
  • łyżka likieru pomarańczowego
  • skórka otarta z pomarańczy
  • 6 truskawek
  • biała czekolada
Panna cotta z owocami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na babeczki czekoladowe z truskawkami!

  1. Czekoladę połam.
  2. Kremówkę zagotuj, do gorącej dodaj czekoladę, zestaw z ognia i mieszaj, aż czekolada się rozpuści.
  3. Przestudź.
  4. Dodaj alkohol, skórkę z pomarańczy i ubijaj mikserem, aż masa lekko się napowietrzy.
  5. Kremem wypełnij babeczki, obłóż pokrojonymi truskawkami i posyp białą czekoladą.

Sprawdź inne przepisy na desery:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)