Brownie z truskawkami - przepis składniki i przygotowanie

Spróbuj przyrządzić pyszne brownie z truskawkami i mascarpone!
Weronika Kwaśniak / 08.06.2016 07:01
DRUKUJ PRZEPIS
Brownie z truskawkami - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:

Na ciasto:

  • 25 dag masła
  • 3 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 4 łyżeczki kakao
  • 40 dag cukru pudru
  • 6 jajek
  • 20 dag mąki
  • 2 szczypty soli

Na krem:

  • 25 dag serka mascarpone
  • 15 dag cukru pudru

Na wierzch:

  • 30 dag truskawek
Przygotowanie:

Zobacz przepis na brownie z truskawkami!

  1. Do rondla włóż masło i rozpuść razem z połamaną czekoladą w kąpieli wodnej.
  2. Do miski wlej przestudzoną masę, dodaj kakao i cukier puder. Wymieszaj mikserem.
  3. Do masy dodawaj partiami (mieszając) jajka i mąkę.
  4. Ciasto przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy około 24 cm.
  5. Piecz mniej więcej 35 minut w temperaturze 180 stopni C.
  6. Wystudzone ciasto schłodź w lodówce.
  7. Serek mascarpone utrzyj z cukrem pudrem i posmaruj nim wierzch ciasta.
  8. Truskawki umyj, osusz na papierowym ręczniku i przekrój na połówki.
  9. Część połówek ułóż wokół ciasta, resztę pokrój drobniej i ułóż na środku ciasta.
  10. Przed podaniem udekoruj listkami melisy lub mięty.

Zobacz więcej przepisów z truskawkami:

Ciasto z truskawkami - 27 przepisów
Placek drożdżowy z truskawkami - przepis
Deser z musu truskawkowego - przepis
Drink z truskawkami - przepis
Torcik truskawkowy - przepis
Sernik z truskawkami - przepis

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA