Tort mokka z biszkoptem

Kawa tylko w formie napoju? Czas to zmienić! Wypróbuj nasz torcik mokka z ciemnym biszkoptem!

DRUKUJ PRZEPIS
Tort mokka z biszkoptem
A. Rogalski
Liczba porcji: 12
Czas wykonania: 30 min
Ilość kalorii: 350 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 6 jajek
  • 20 dag cukru pudru
  • po 2 łyżki mąki ziemniaczanej i kakao
  • 10 dag mąki tortowej
  • 200 ml kawy

Na krem:

  • łyżka żelatyny
  • po łyżce kawy rozpuszczalnej i likieru kawowego
  • 500 ml kremówki
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 30 dag serka homogenizowanego naturalnego
Tort chałwowy - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Białka ubij na sztywno z połową cukru pudru. Żółtka utrzyj z pozostałym cukrem. Na białka przesiej mąkę i kakao, dodaj żółtka, delikatnie wymieszaj. Ciasto przełóż do tortownicy. Piecz ok. 30 min w temp. 170 st. C. Wystudź, przekrój na 3 blaty.
  2. Żelatynę namocz i rozpuść w 2 łyżkach wody. Kawę rozpuść w łyżce wrzątku, ostudź. Śmietankę ubij z połową cukru pudru, a potem z kawą i likierem. Serek zmiksuj z pozostałym cukrem, połącz z bitą śmietaną i żelatyną.
  3. Blaty nasączaj kawą i przekładaj kremem. Udekoruj pozostałym kremem.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)