Torcik z kremem czekoladowym

Z subtelnym, orzechowym posmakiem!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Torcik z kremem czekoladowym
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
Na ciasto:
  • 20 dag masła
  • szklanka cukru
  • 4 jajka
  • szklanka mąki
  • 3/4 szklanki mąki kukurydzianej
  • łyżeczka proszku do pieczenia

Na masę:
  • szklanka mleka
  • budyń czekoladowy
  • 25 dag masła
  • 15 dag orzechów laskowych
  • 20 dag nutelli
  • 3 łyżki likieru orzechowego
Tort chałwowy - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
1. Masło utrzyj z cukrem, cały czas ucierając dodawaj po jednym jajku.
2. Następnie dodaj przesiane obie mąki z proszkiem do pieczenia.
3. Szeroką foremkę keksową wysmaruj masłem i wysyp mąką.
4. Wlej ciasto i piecz 50-60 minut w 190°C .
5. Budyń ugotuj w szklance mleka.
6. Miękkie masło utrzyj na puch.
7. Cały czas ucierając dodawaj po łyżce zimnego budyniu.
8. Następnie dodaj nutellę, likier i zmielone orzechy.
9. Zimne ciasto przekrój na 3-4 płaty.
10. Przełóż kremem.
11. Resztę kremu wyciśnij na ciasto za pomocą szprycy, obsyp pozostałymi orzechami.
DRUKUJ PRZEPIS
Tagi: tortciasto
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)