Tarta z czereśniami

Z migdałową kruszonką!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Tarta z czereśniami
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
Na ciasto:
  • 25-30 dag mąki  
  • 10 dag masła
  • 10 dag  serka kremowego
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 3 żółtka
Na nadzienie:
  • 1 kg czereśni  
  • 5 dag masła plus 2 łyżki
  • szklanka migdałów
Babka-zebra na Boże Narodzenie - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na tartę z czereśniami!

  1. Z mąki, masła, serka i żółtek zagnieć ciasto.
  2. Owiń w folię, schłodź.
  3. Wylep nim foremkę.
  4. Czereśnie umyj, wydryluj, odsącz, rozłóż na cieście.
  5. Polej 2 łyżkami stopionego masła.
  6. Piecz 25 minut w temperaturze 190 stopni C.
  7. Z migdałów, masła, cukru, mąki i cynamonu przygotuj kruszonkę, posyp nią owoce.
  8. Piecz 15 minut.
  9. Podawaj na zimno lub ciepło z lodami.

Zobacz inne przepisy na ciasta z czereśniami:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)